Marianne Gotfredsen
2004
     
Første gang jeg blev introduceret for Parelli, tænkte jeg: Det er absolut ikke noget for mig. Jeg red distriktstævner på LB-LA plan i en stor rideklub, og var nok en af de 'upcoming' ryttere (synes jeg selv). Dengang syntes jeg  ikke, at der var noget galt i at have ondt i armene efter ridning, at min hest var bange for alting, at hun ikke kunne stå stille, og at hun gik sin vej, når jeg ville hente hende fra fold. Det var jo bare sådan det var - også for mange andre.

Men så blev jeg præsenteret for en TV udsendelse, hvor en parelli-instruktør fortalte om det point-system, som gælder i omgangen med heste: Du får 1 point, hver gang du flytter hesten, men den får 10 point, hver gang den flytter dig... hmmmm... Jeg blev meget inspireret og læste om de 7 lege på hendes hjemmeside. Jeg prøvede dem på Ea med almindelig grime og en bambuspind. I løbet af kun 14 dage havde jeg pludselig en hest, som kunne stå stille og blive striglet uden at være bundet, og hun var meget mere opmærksom på mig. Der blev jeg fanget af nysgerrigheden for alvor. Hvis man kan opnå det på 14 dage, hvor kan det så ikke føre hen?

store hestedagBrun hoppe e. Blue Horse Don Romantic

Jeg købte Madonna i 2011, da Ea stod og var syg i en lang periode, og skulle have fred og ro. Madonna er min ny projekt-hest, og det er planen, at hun skal 'overtage' når Ea går på pension. Det har været en lidt større udfordring, end forventet. Madonna var meget signalforvirret, da jeg købte hende, så vi brugte en masse tid på at viske tavlen ren, inden vi kunne bygge rigtigt på igen. Nu gør hun så fine fremskridt, og lige så hurtigt, som jeg kan udtænke nye opgaver til hende.

Madonna er mest Left-Brain Extrovert, men med stærke tendenser til Right-Brain Extrovert og Right-Brain Introvert.

Læs mere om horsenality på parelli.com.

EaRød hoppe e. Falkner.

Ea rejste til de evige græsmarker 1. juli 2015. Sov sødt.

Ea var min Levels-hest. Dvs. hun var den hest, som jeg har brug til at lære sammen med, og til at bestå de forskellige levels inden for Parelli. Jeg købte hende som springhest i 2004. Hun har været min forsøgskanin, og har måtte gå meget igennem for min lærings skyld. Jeg er hende dybt taknemmelig. Hun har hjulpet mig hele vejen igennem level 1 til level 4.

Ea var Right-Brain Introvert på kanten til Right-Brain Extrovert.

Læs mere om horsenality på parelli.com.