Der altid spændende, når man flytter sin hest et nyt sted hen - og måske også lidt stresset og usikkert. I vores stald forsøger vi altid at gøre indflytning så stress-fri som muligt. Her kan du se lidt om, hvordan vi normalt gør med nye heste.

 

Inden ankomst

Inden I kommer, er det vigtigt, at din hest er vaccineret, og har fået dokumenteret ormekur og at den er udtaget af konsum. Hvis det ikke er på plads, kan vi desværre ikke tage imod din hest.

Hestepasset skal jf lovgivning befinde sig sammen med hesten, og vi har en sikkerhedsboks med kodelås, så du altid kan have adgang til det, og vi har adgang til alle pas, hvis der skulle komme tilsyn.

Hest Hestepas

 

Ved ankomst

Når i ankommer, har vi gjort introduktionsboksen klar til din hest. Introboksen ligger for enden af det fælles hvileområde, og der er adgang til en lille paddock, hvor hestene kan hilse hen over hegnet. Her kan den bo de første par dage, og lære de andre heste at kende over hegnet. Den får foder i krybbe og hø i boksen et par gange om dagen, mens den lige falder til.

introboks tegning

(Billede af introboksen kommer, når den er bygget)

 

De første dage

Når vi vurderer, at hesten er klar, begynder vi at introducere den til foderstationerne og envejslågerne. Vi går stille og roligt frem, så det bliver en positiv oplevelse for livet. Vi tager udgangspunkt i en guide med tips og gode råd, som er udarbejdet af en staldejer fra tyskland, som har introduceret mange heste til dette system med stor succes.

hest lærer at blive tryg ved udgangsdøren

En af de første dage laver vi en test af, hvor meget wrap, hesten spiser på 15 minutter. Det bruger vi som vejledning, når vi skal beregne, hvor mange gange og hvor længe den skal have adgang til wrap stationerne hver dag for at få den mængde wrap, den har behov for. I wrapstationerne får hesten nemlig ikke adgang til et bestemt antal kg, men et antal minutter. Herefter tilpasser vi det løbende efter hestens huld.

 

Ind i flokken

Når hesten er ved at have styr på foderstationerne og har lært de andre heste at kende over hegnet, så er det tid til at lukke den sammen med de andre heste. Vi holder øje, og nyder synet af, at det sandsynligvis går rigtig fint, fordi vi har foreberedt flokken og den nye hest godt.

 

Kontakt Marianne for at forhøre om plads nu

på telefon 60 64 62 61 eller mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Gør det for at give din hest en stald som giver den, hvad den naturligt har behov for